ΔΡΥΣ - ΟΞΙΑ - ΠΟΥΡΝΑΡΙ
Όλα τα καυσόξυλα δεν είναι τα ίδια, το κάθε ξύλο έχει την δική του ιδιότητα.
Τα πιο κατάλληλα για καυσόξυλα είναι η δρυς, η ελιά, η οξιά, ο γαύρος και το πουρνάρι. Γενικά στην κυρίως καύση χρησιμοποιούμε σκληρά ξύλα δηλαδή πλατύφυλλα που έχουν μεγάλο βάρος, είναι πυκνά και καίγονται με ήρεμη και μακριά φλόγα. Το καλύτερο και συνηθέστερο ξύλο για κάθε τύπο εστίας είναι ή δρύς ή αλλιώς "μεσές" που δίνει ωραία φλόγα, και έχει μεγάλη διάρκεια καύσης.
Διαλέξτε τα καυσόξυλα σας και να τα προμηθευτείτε έγκαιρα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ξερά. Τα καλύτερα καυσόξυλα είναι αυτά που έχουν αποθηκευτεί για πάνω από δύο χρόνια και έχουν ξεραθεί εντελώς. Τα ξύλα πρέπει να αποθηκεύονται σε στεγασμένο, καλά αεριζόμενο χώρο και η υγρασία τους πρέπει να είναι κάτω από 15%. Η φωτιά στο τζάκι εξαρτάται από το μέγεθος των καυσόξυλων και από την υγρασία τους.
Κάποια ξύλα σκάνε και πετάγονται κομμάτια οπουδήποτε, τέτοια ξύλα είναι κωνοφόρα όπως πεύκο – έλατο, ανάλογα σκάει και η καστανιά.
ΔΡΥΣ - ΜΕΣΕΣ
- Σκληρό ξύλο.
- Δυσκολία στο προσάναμα.
- Μεγάλη θερμότητα.
- Χαμηλή φωτιά.
- Μεγάλη διάρκεια στην καύση..
- Ιδανικό για τζάκια και ξυλολέβητες.
ΟΞΙΑ
- Πολύ σκληρό ξύλο
- Μεγάλη θερμική απόδοση
- Πολύ δυνατή φωτιά.
- Χαμηλή φωτιά.
- Ιδανικό για κάρβουνα
ΠΟΥΡΝΑΡΙ
- Μέτριας σκληρότητας ξύλο
- Ευκολία στο προσάναμα.
- Πολύ μεγάλη θερμοκρασία.
- Χαμηλή φωτιά.
- Δυνατή φωτιά
- Δεν "σκάει" στην καύση
- Ιδανικό για ενεργειακές σόμπες.
Με ένα τηλέφωνο , στο σπίτι σας
Καλέστε μας για την παραγγελία σας